Logga in i portalen

Vad är en byråportal och hur skiljer det sig från andra tjänster?

Publicerad 20 oktober, 2023 av Accountec byråportal
Kärt barn har många namn, sägs det. Som konsult på en revisionsbyrå eller redovisningsbyrå har du säkert stött på begrepp som byråstöd, crm och portal. Med största sannolikhet har du också arbetat i något av dem. Men vad är egentligen ett byråstöd, crm och portal i redovisningsbranschen och vad innebär det för dig som byråägare? I denna artikel reder vi ut begreppen och inte minst byråportal.

Vi behöver inte backa tiden alltför långt för att hitta byråer som arbetade med bokföring, fakturering, resursplanering och tidrapportering analogt - bland pärmar, papper, kopiatorer, fax och telefon. Än idag finns det byråer som arbetar på det här sättet, som aktivt valt att inte ge sig in i den ständigt utvecklande digitala transformeringen.

Det var också under digitaliseringen vi började hitta nya begrepp som byråstöd och portaler. Saker som du tidigare hade gjort manuellt, gick nu att digitalisera och till viss del automatisera. Tjänster som du inte längre hade tillgång till, har du nu tillgång till digitalt via en portal. Tekniken blev lite av ett stöd för byrån. Men det blev också väldigt mycket lättare för företagen själva. Så pass enkelt att vissa företag idag klarar av att hantera sin egen bokföring. Men vad innebär begreppen rent praktiskt och varför skiljer det sig så mycket från ett byråstöd till ett annat?

Byråstöd
Begreppet byråstöd innebär exakt vad det är, ett stöd för byrån. Det finns däremot inget ristat i sten vad som bör ingå eller inte inga i ett byråstöd. Det finns en uppsjö av olika stöd. Vissa lite mindre, andra betydligt mer omfattande. Ett byråstöd ska fungera som ett hjälpmedel för någon av byråns alla processer. I vissa fall kanske det bara hjälper till med en process, i andra fall hjälper det till med byråns samtliga processer. Och i många fall kan mycket automatiseras. Det finns faktiskt de byråer som digitaliserat och automatiserat alla processer med hjälp av byråstöd.
"Digitalisering är ingenting utan automatisering. Det som tidigare tog dig timmar att göra på byrån, hjälper vi dig med några få knapptryck. Vårt byråstöd är väldigt uppskattat av våra kunder. Vi frigör tid så att du kan fokusera på verksamhetens utveckling och lönsamhet. Vem vill inte vara en lönsam byrå?", säger Peter Cervin Co-founder & Partner Manager på Accountec.
Portal
Ordet portal innebär många olika saker. Allt från entré, öppning, gyllene port till en webbplats som leder vidare till andra webbplatser och tjänster. Det som du kanske känner till mest är begreppet kundportal. En webbplats för inloggade kunder att ta del av tjänster, information och annat spännande. Nästan alla större företag har en kundportal idag där man digitalt får mer information om tjänsten man har, support, fakturering m.m. Inom redovisningsbranschen finns många aktörer som hjälper dig med det ena och det andra - och alla har sin egen kundportal. En kundportal som hjälper dig och dina kunder med fakturor, bokföring, kvitton, tidrapportering, resursplanering, rapportering och analys.
"Som kund till Accountec får byrån sin alldeles egna kundportal. En kundportal i byråns namn, med byråns färger och domän. Dina kunder loggar in en gång och får direkt tillgång till de tjänster och system du arbetar med till vardags. En ny faktura att hantera eller en tidsrapport att attestera? Oavsett vilket så har dina kunder tillgång till ert gemensamma ekosystem.", säger Peter Cervin.
CRM
CRM är en förkortning på “customer relationship management”. Ett CRM-system hjälper företag att hålla koll på sina kunder. Det är här du har alla dina kunduppgifter, vilka tjänster de använder, kommande aktiviteter, information om nästa faktureringsperiod osv. Idag finns det många olika CRM-system som kan hjälpa dig med lite allt möjligt. CRM-systemen är omfattande och till viss del komplexa och ofta framtagna för att passa alla verksamheter. Betalar du betydligt mer kan du få det helt skräddarsytt efter din verksamhet.
"CRM-system tenderar att vara väldigt stora och komplexa. Med vårt skräddarsydda CRM-system får du tillgång till det byrån behöver och inget mer. Väldigt enkelt och smidigt enligt många av våra kunder.", säger Peter Cervin..
Byråportal
Ordet byråportal är ett relativt nytt ord och är väldigt synonymt med Accountec. Idén om att skapa en byråportal växte fram för ett par år sedan efter att ägare på Accountec, genom sina egna erfarenheter med byråer, kunder och system, hittat ett uppenbart behov bland byråerna. Vad som saknades då var en hub som knöt samman byråns alla system, uppdrag, kommunikation, arbetssätt m.m. Något som förenklade byråns arbete och det dagliga samarbetet.

Accountec byråportal är en digital plattform som knyter samman alla dina system, uppdrag, processer och arbetssätt, både internt på byrån men också externt mot kund. Accountec byråportal är en bra kombination av ett modernt byråstöd, CRM och kundportal. Vi har samlat byråns alla arbetssätt på ett ställe. Med Accountec skapar du byråns ekosystem. Logga in en gång och få tillgång till allt.

Bokföring, fakturatolkning, tidrapportering, projekthantering, rapportering och analys erbjuds av många andra företag idag, som dessutom gör det riktigt bra. På Accountec är vår målsättning att ge dig som byråägare en valfrihet i att välja hur du vill samarbeta och med vem du vill samarbeta. Det är du som äger din egen arbetsprocess, vi förenklar den bara genom smidiga integrationer och kommunikation i världsklass.
Vill du veta mer om Accountec och hur vi kan hjälpa dig att knyta samman byråns uppdrag, kommunikation och system, boka gärna en kostnadsfri demo med oss. Vi hörs och ses!
Intresserad? Boka ett möte med oss.
Klicka på knappen för att boka en kostnadsfri demo. Vi hörs!
Relaterade blogginlägg