Logga in i portalen

Årets tillväxtbyrå effektiviserar verksamheten med hjälp av Accountec byråportal

Intervju med Malin Bergman på ELT Ekonomikonsult.
Publicerad: 29 april, 2024
Accountec har träffat Malin Bergman, auktoriserad redovisningskonsult och ägare på redovisningsbyrån ELT Ekonomikonsult i Västerås. Med utmärkelser som årets tillväxtbyrå två år i rad och årets kvinnliga avtryck 2023 ville vi självklart höra mer om Malin och ELT Ekonomikonsult, men också hur Accountec byråportal blivit en central del i byråns verksamhet.

Malin Bergman arbetar som auktoriserad redovisningskonsult och är ägare till redovisningsbyrån ELT Ekonomikonsult i Västerås. Tillsammans hjälper de små och medelstora företag med en modern, komplett och personlig företagsekonomi.

Med över 20 års erfarenhet har Malin arbetat med redovisning i både små och stora verksamheter, men driver sedan 2018 sin egen byrå med 8 anställda. Inom kort blir de ännu fler då ytterligare en kollega börjar.

ELT Ekonomikonsult växer och har den senaste tiden fått en hel del uppmärksamhet för sina framgångar. Med kunder från Kiruna i norr till Ystad i söder, har de skördat stora framgångar och fått utmärkelsen “Årets tillväxtbyrå” i Västmanlands län två år i rad. Dessutom blev Malin framröstad till “Årets kvinnliga avtryck 2023”, en utmärkelse som bidragit till fler kvinnliga kunder, säger Malin.
“Jag är både stolt och tacksam för att jag och mina kollegor på ELT Ekonomikonsult lyckats vinna dessa fina priser. Jag vill rikta ett stort tack till våra kunder som är fina ambassadörer för oss och rekommenderar oss vidare till sina vänner och affärsbekanta”, säger Malin.
Utmärkelsen “Årets tillväxtbyrå” delas ut av Revisionsvärlden och Bjorn Lunden. Priset delas ut i varje län och går till redovisnings- och revisionsbyråer som omsätter minst 2 miljoner kronor, drivs som aktiebolag och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd.

När vi frågar Malin om deras framtidsplaner säger hon att de ska fortsätta utvecklas i sitt arbete för att även i fortsättningen kunna ge sina kunder bästa tänkbara service.

Accountec är en central del i ELT Ekonomikonsults verksamhet
Malin och ELT Ekonomikonsult erbjuder sina kunder hjälp med allt från redovisning, bokslut, deklarationer, lön, skatt och rådgivning. I allt detta arbetar byrån med systemen Fortnox, Hogia och Accountec. Accountec använder byrån som hub för kommunikation, men också till mycket annat, säger Malin.
“Med Accountec får jag hjälp med KYC (kundkännedom), kontroll av
publika sanktionslistor och PEP-listor där datum lagras när vi har gjort
kontrollen. Vi kan enkelt dela och spara dokument och kan skicka årshandlingar, årsstämmoprotokoll och diverse avtal för digital signering. Dessutom har jag allt sparat i en trygg och säker plattform”, säger Malin.
Som nybliven kund till Accountec ingår onboarding och utbildning av systemet. Från dagen du signerar ditt avtal är Accountec med dig hela vägen och ser till att du kommer igång ordentligt. Enligt Malin var onboardingen väldigt smidig och de fick bra hjälp med tydliga instruktioner för att få bästa tänkbara start på byrån.
“Vi blev tilldelade en egen kontaktperson. Han erbjöd oss flera möten och möjligheten att ställa frågor över telefon för guidning hur Accountec fungerar till dess att vi kände oss trygga. Jag är inte van vid den typen av engagemang från säljare. Han heter Linus och är grym! Det har varit till stor nytta för oss och kunderna är väldigt positiva”, säger Malin.
Fler kunder lär sig och uppskattar portalen
Malin berättar att kunderna till en början var lite skeptiska till att logga in och legitimera sig med BankID. Nu efter ett par månader med Accountec loggar kunderna in tryggt och säkert och delar känsliga dokument, följer resultat och balans och läser revisorns uppdateringar och frågeställningar.
"Vi som byrå upplevs troligen mer professionella nu. Det är inte vanligt att de mindre byråerna har en egen kundportal och inloggning via hemsidan. Vårt sätt att arbeta med portalen liknar nu de större byråernas arbetssätt", säger Malin.
Enligt Malin är det fortfarande många kunder som fortsätter att maila till byrån. Men när byrån själva skickar ärenden via portalen kommer oftast svar tillbaka samma väg. Malin ser att den yngre generationen och de med mer datavana är mer aktiva än andra, men är övertygad om att ELT Ekonomikonsult kommer nå sina mål om att ha 100% digitala kunder inom en 3 års period.
"När kunderna väl lärt sig att navigera i portalen och insett alla fördelar är jag övertygad om att vi kommer nå våra mål. Att ändra gamla vanor brukar ta tid men har hittills gått över förväntan", säger Malin.
Malin har halverat byråns kostnader mot tidigare signeringstjänst
Fördelen med Accountec signeringstjänst är att byrån kan följa hela processen, säger Malin. När dokumentet väl signerats, sparas det per automatik i vald mapp. Signeringstjänsten är prisvärd och vi har halverat vår kostnad mot den tidigare signeringstjänst vi har haft, säger Malin.

Accountec ägarstöd sparar oss flera veckors arbete
Med Accountec ägarstöd får man bättre överblick på byråns K10-arbete och en smidigare process, men framför allt sparar byrån tid under den annars ansträngda deklarationsperioden. När Malin fick information om hur Accountec ägarstöd var uppbyggd, fanns det inga tvivel på att nyttja tjänsten.
"I översikten kan vi enkelt ta ut snygga följebrev och K10-blanketter och skicka filer direkt till Skatteverket. Tidigare har vi jobbat i efterhand och nu kan vi jobba mer i nutid. Stor skillnad! Vi kommer troligen spara in minst två arbetsveckor om inte mer till nästa års K10-arbete", säger Malin.
Malin och ELT Ekonomikonsult är relativt nya kunder och har varit igång i drygt 6 månader. De har kommit igång bra och har varit väldigt nöjda med mottagandet man fått av Accountec, både innan och efter man blivit kund. När vi frågar Malin om hon hade rekommenderat Accountec till andra byråer, så fick vi ett självklart JA.
Relaterade tjänster & system:
Intresserad? Boka ett möte med oss.
Klicka på knappen för att boka en kostnadsfri demo. Vi hörs!